0
(0)

DÜZGÜN NEFES ALMANIN ÖNEMİ

Burun tıkanıklığı yaşayan hastalar genellikle ağızdan nefes alırlar ve esas şikayet olarak da ağızdan nefes alma gelir.Peki burun nefes almada gerçekten önemli midir?Bu sorunun cevabını burnun fonksiyonlarını anlatarak verelim.

Burunun görevi sadece havanın akciğerlere gönderilmesi değil, aynı zamanda akciğerlere sunulan havanın belli bir kalitede olmasını sağlamaktır.Hava burundan geçerken süzülür ve temizlenir, ayrıca burun içindeki burun etleri havayı ısıtır 36 dereceye getirir,dışarıdaki hava kuru bile olsa burundan geçetiğinde neme %100 doymuş olur.Bunların yanında koku almamızı sağlar ve sesimizin bize özgü olmasını sağlar.
Burun tıkanıklığı yaşayan hastalarım bana, en sık gece yatttıktan sonra kaliteli bir uyku uyuyamadıklarını, ağız solunumu yapmak zorunda kaldıkları için sabahları ağız kuruluğu yaşadıklarını belirtmekler. Bu durumda sağlıklı uykunun da ilk kuralı sağlıklı bir burundur diyebilirz.
Yine ağızdan nefes almanın bir sonucu olarak damak ve yutak bölgeleri devamlı kuru olduğundan, bu kişilerin grip ve üst solunum yolu enfeksyonları daha ağır ve uzun sürmektedir.Bu durum hastanın hayat kalitesini ve iş konsantrasyonunu bozmaktadır.

Burun tıkanıklığı olan hastanın konuşması da etkilenir.Burun tıkanıklığı olan hasta uzun bir konuşma yapması gerektiğinde veya bir sunum yapması gerektiğinde ağzından hem konuşup hem de sık sık hava aldığı için rahat konuşamaz , bu durum sık ve derin iç çekmeler yüzünden baş dönmesine sebebiyet verebilir. Bu durum kişinin prezentabilitesini de çok ciddi olarak etkilemektedir. Burundan konuşan sık sık derin derin iç çekerek konuşan bir yöneticinin karizmasının kesinlikle yeterli olmayacağı görüşündeyim.
Burun tıkanıklığı kronikleştiğinde vücut bir müddet sonra bundan etkilenecek ve efor kapasitesi düşecektir.Bu durum kişinin spor yapmasını ve seks hayatını kesinlikle negatif olarak etkilemekte ,gün içi aktivitelerde de performans düşüklüğüne neden olmaktadır.

deviasyon_ameliyati_adana

BAŞARILI BİR BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI İÇİN OLMAZSA OLMAZ İKİ UNSUR, KİŞİYE ÖZEL PLANLAMA YAPILMASI VE HASTA İLE HEKİM ARASINDAKİ İLETİŞİMİN SAĞLIKLI OLMASIDIR.

DR. ERGÜN KÜRÜN

Bu yazıyı faydalı buldunuz mu?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz!

Ortalama oy 0 / 5. Oylama: 0

Hiç oylanmadı! İlk siz oylayabilirsiniz.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?