5
(7)

Ameliyattan Sonra Ne Beklenmeli?

Burun estetiği, birçok kişinin ya burunlarının görünüşünden hoşlanmadığı ya da burun pasajlarındaki düzensizlikler nedeniyle nefes alma sorunları yaşadığı durumlarda uygulanan yaygın bir ameliyattır. Burun estetiği ameliyatından sonra, hastalar tamamen iyileşmek için işten yaklaşık bir hafta izin almalıdır. Genellikle, ilk şişlik ve morarma belirtilerinin iyileşmesi yaklaşık birkaç gün sürer. İyileşme sürecini hızlandırmak için aşağıdaki ipuçlarına uyulmalıdır.

Orta Düzeyde Egzersiz

Şiddetli egzersiz, burun estetiği ameliyatı geçirmiş olan hastalar için ilk zamanlarda kesinlikle önerilmez. Bunun yerine, hastalar ameliyattan iki hafta sonrasına kadar orta derecede egzersiz yapmalı. Ameliyattan üç hafta sonra, yavaşça egzersiz rutininize geri dönebilirsiniz. Ancak, yüze zarar verebilecek herhangi bir spor yapmaktan veya herhangi bir egzersiz yapmaktan kaçınılması önerilir; basketbol veya voleybol gibi.

Yüzmeyin

Yüzme, iyileşme süresinin ilk iki haftasında da iyi bir fikir değildir. Klorun hastanın burnuna girmesine ve acı çekmesine ve acı vermesine neden olabilir.

Çiğnenmesi Kolay Yiyecekler Tüketin

Hastalar çiğnenmesi kolay ve yumuşak yiyecekleri yemelidir. Amaç, iyileşirken burnunu olabildiğince az hareket ettirmektir, böylece yumuşak gıdalar çiğnemeyi minimuma indirir. Sağlıklı seçimlerin örnekleri çorbalar, tatlılar, patates püresi, sote sebzeler ve balıktır.

Dişlerinizi Dikkatlice Fırçalayın

Agresif diş fırçalama, üst dudağın hareket etmesine ve hastanın burnunda ağrıya neden olabilir. Bu nedenle, iyileşme sırasında dişlerin dikkatli ve yumuşak bir şekilde fırçalanması önerilir.

Gözlük Takmayın

Burun kemeri üzerinde duran gözlük, burun iyileşmeye çalışırken ağrı ve komplikasyonlara neden olabilir. Herhangi bir ekstra ağırlık, burun kemiklerinin tamamen iyileşmesinden önce hareket etmelerine neden olabilir ve bu da kötü sonuçlara yol açabilir. Mümkünse temas noktalarına yapıştırın. Gözlüğe ihtiyacınız varsa, gözlüğün merkez köprüsüne gözlüklerin alnına bantlanması, burun kemiklerine mümkün olduğunca az basınç uygulayabilmenizi sağlar …

Cildi Güneşten Koruyun

Burun derisi ameliyattan sonra güneşe karşı ekstra hassas olacaktır. Bu nedenle hastalar, dışarı çıktıklarında güneş kremi uygulayarak ve ayrıca bir şapka giyerek ameliyattan sonra burunlarını korumalıdır.

Giyinirken Dikkatli Olun

Burun estetiğinden iyileşirken giysiler başın üzerine çekilmemelidir. Giysiler burnu sürtünebilir ve istenmeyen ağrıya neden olabilir. Mümkün olduğunda, düğmeli veya büyük bir boyun deliği olan kıyafetler tercih edin. Ayrıca banyodan sonra havluyla kurulanırken dikkatli olun.

Sigara İçmeyin

Burun estetiği ameliyatından önce sigarayı bırakmak önemlidir ve ameliyattan sonra üç hafta boyunca tekrar sigara içmeyin. Sigara içmek iyileşme sürecini engeller ve uzun süreli iyileşme süresine neden olabilir.

BAŞARILI BİR BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI İÇİN OLMAZSA OLMAZ İKİ UNSUR, KİŞİYE ÖZEL PLANLAMA YAPILMASI VE HASTA İLE HEKİM ARASINDAKİ İLETİŞİMİN SAĞLIKLI OLMASIDIR.

DR. ERGÜN KÜRÜN

Bu yazıyı faydalı buldunuz mu?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz!

Ortalama oy 5 / 5. Oylama: 7

Hiç oylanmadı! İlk siz oylayabilirsiniz.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?